Kérdésed van? Hívj minket! +36703427682

Tervező

A varrás a munkám, a munkám a hobbim…Minden kislányokoromban kezdődött, amikor írtam szeretett nagymamámnak egy levelet, hogy ha újra házasodik a papával, engedje meg, hogy én készítsem a menyasszonyi ruháját. Igazából mindig is tudtam, hogy varrónő szeretnék lenni, nem volt más opció, egy álom volt, amit meg kell valósítanom. Így sok évvel később, elindultam a megvalósítás útján. Felsőfokú tanulmányaim során divat- és stílustervezőként végeztem, ez idő alatt az édesanyámtól megismert magyar népművészet szeretete és az ennek szentelt családi vállalkozásunk, a Böbe Hagyományőrző Boltja motivált. Nővérem révén betekintést nyertem az esküvőszervezés csodás világába, ekkor felismertem, hogy gyermekkori álmom valóban megvalósulhat. Immár 10 éve dolgozom egyedi tervezőként, hónapról hónapra tervezem és készítem esküvőkre és különleges alkalmakra készülők álmait. 

Mottóm: „Szeresd a régit, kövesd az újat!”. A hagyományos, nemzeti viseleteink sajátja, a ruháknak egyedülálló megjelenést kölcsönző zsinórdíszítés mindmáig lenyűgöző erővel hat, egyben inspirációm forrása. Eme motívumkincs tovább gondolásának nincs határa. Hivatásomnak érzem, hogy a szabászatilag divatos formavilágot ékesítsem ezzel a technikával. A zsinórminták újragondolása mellett, szeretem alkalmazni a magyar motívumokkal díszített textileket is. Jelenleg főként menyasszonyi és menyecske ruhák készítésével foglalkozom. Külön öröm számomra, hogy már nem csak kis hazánkban, hanem határon túl élő magyarokhoz is eljut a hírem és örömmel fordulnak hozzám egyedi ruhakölteményekért.

Ruhabemutatóinkkal számos eseményen vettünk már részt. Ezek közül kiemelnék néhányat: közel 50 egyedi tervezésű ruhát vonultattunk fel egy budapesti jótékonysági bálon, a „Hungarikum-Pilisikum” rendezvényen 20 modellel 60 ruhámat vittük színpadra, és Szlovákiában is lehetőségünk nyílt a bemutatkozásra. Szerepeltem a Queen Esküvő magazin címlapján, ahol szakértői rovat elkészítésére is felkérést kaptam. Képviseltem városunkat a Pest Megyei Kormányhivatal szervezésében lezajlott „Bemutatkoznak járásaink tehetséges művészei” című kiállításon, 2023-ban a tokioi Liszt Intézet "Népviselet újragondolva" című kiálltásán megjeletek ruháim, ezek mellett számok kisebb-nagyobb kiállításon szerepelhettem alkotásaimmal.

Bízom benne és mindent megteszek azért, hogy csodálatos magyar értékeink tovább éljenek! 

Gyere és tartsd velem ezen az úton! 

Szeretettel, Szabó Eszter